SOS / klachten

Spoedgevallen

Wanneer u regelmatig bij de tandarts komt, wordt u over het algemeen niet snel geconfronteerd met plotselinge problemen aan uw gebit. Mocht dit onverhoopt toch een keer gebeuren, kunt u tijdens de normale praktijkuren een afspraak maken om de klacht te laten verhelpen. Indien u dezelfde dag gezien wilt worden, vragen wij u tussen 8:30 en 9:30 uur telefonisch contact met ons op te nemen.

In het geval dat er ’s avonds, ’s nachts of in het weekend iets gebeurt waarvan u denkt dat u onmiddellijk een tandarts moet raadplegen, kunt u contact opnemen met de spoedgevallendienst. Ook wanneer de praktijk gesloten is in verband met vakantie of bijscholing kunt u in sommige gevallen gebruik maken van de spoedgevallendienst.

Hoe werkt de spoedgevallendienst?

In geval van nood buiten de openingstijden van onze praktijk kunt u telefonisch contact opnemen met Mondzorg Poli Utrecht via telefoonnummer 030-3039750. Mondzorg Poli is gevestigd aan de Daltonlaan 400, 3584BK te Utrecht.

Wanneer u contact opneemt met Mondzorg Poli, is er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

  • Mondzorg Poli zal u een aantal gerichte vragen stellen. Aan de hand daarvan kan er beoordeeld worden of onmiddellijk ingrijpen noodzakelijk is of dat uitstel tot de “normale” praktijkuren haalbaar is.
  • De dienstdoende tandarts zal zich beperken tot het verrichten van eerste hulp.
  • Voor eventuele vervolgbehandelingen wordt u naar uw eigen tandarts terug verwezen.
  • Behandelingen in de spoedgevallendienst dienen meestal direct afgerekend te worden. Uiteraard ontvangt u een kwitantie die u bij uw zorgverzekeraar kunt indienen.